Allereerst wil ik jullie een magisch en bijzonder 2012 wensen. Ik ben erg benieuwd naar dit jaar en wat het gaat brengen, vooral gezien het feit dat dit jaar het einde van de Maya kalender is. Wat gebeurt er dan daarna???? Ik weet dat de wereld niet zal vergaan, maar ik weet wel dat de wereld zoals we die nu kennen gaat ophouden te bestaan. Dit is al volop in actie en we bewegen nu naar een nieuwe wereld die natuurlijker zal zijn. We blijven tenslotte natuurwezens en de wereld die we gecreëerd hebben, is gebaseerd op onnatuurlijke waarden waarbij geld de hoofdrol speelt. Dat dit niet meer werkt, is duidelijk en dat de politiek nu met het handen in het haar zit, dat is ook merkbaar. Dus wat nu en hoe gaan we zelf dit jaar in?

Het laatste stukje van 2011 was nog even zeer confronterend voor me: een oud emotioneel stuk kwam naar boven en liet me zien hoeveel macht dit stuk nog heeft op wat ik doe en hoe ik me gedraag. Je herkent dit vast wel: altijd maar op zoek naar erkenning en gezien worden, maar nooit dat echt voelen en ervaren. Waar komt dat vandaan, was meteen mijn vraag. Ik kon gelukkig wel zien dat ik nu de gelegenheid kreeg om het op te lossen door er nu in ieder geval bewust van te zijn. En door het te accepteren, kreeg ik ook meer inzicht in de invloed op mijn hele doen en laten. Ik was niet de enige bleek later in mijn omgeving: meerdere mensen kregen in dezelfde periode iets te verwerken dat ze even terug naar hun kern bracht. Het was net of we nog even voor 2012 klaargestoomd werden om nog meer lagen los te laten en meer bij onze eigen natuurlijke kern te komen.

Natuurlijk

Is 2012 dan de aftrap naar een meer natuurlijke staat van zijn? Ja, dat denk ik wel en ik denk dat de crisis die we nu doorgaan op verschillende vlakken ons brengen naar vernieuwing. Zoals de spirituele hoogleraar Paul de Blot in zijn laatste blog ook schrijft:

“In een crisis is de natuur een goede leermeester. In de herfst gaat alles dood dat niet wezenlijk tot het leven hoort. Het is nutteloos om de afgevallen bladeren weer trachten terug te plaatsen aan de boom. Maar in de lente komt het leven tot nieuwe bloei, eenzelfde plant maar met een nieuwe schoonheid. Het leven in de natuur is een levensproces dat door een crisis tot nieuw leven komt.”

We mogen wel denken dat wij bepalen hoe de wereld eruit ziet, maar uiteindelijk volgen we toch de wetten van de natuur. Het leven is een cyclus, net als het jaar een cyclus is met haar seizoenen. Een nieuw seizoen van zijn is aangebroken en om daar te komen, zullen we nog allerlei emotionele lagen en oude niet bruikbare stukken moeten loslaten. Dat gebeurt op alle lagen: van het zelf tot aan de nationale en internationale niveau’s aan toe. De leidraad daarbij is het volgen van je hart en je gevoel zonder angst dat je de huur niet kan betalen of je hypotheek.

Je hart volgen

Uiteraard hoeft dat niet meteen te komen met radicale beslissingen, het kan ook met kleinere stappen. Veel mensen komen nu in situaties waarbij ze moeten kiezen tussen zekerheid en wat goed voelt en uiteraard willen we graag voor zekerheid gaan. Echter zal er nooit echt zekerheid zijn en ik merk zelf dat het universum mijn beslissingen steunt die ik vanuit mijn hart neem en die meer passen bij mijn natuurlijke ik. Ik wens je dus toe dat je vertrouwen hebt in die universele steun en dat je gaat voor je wat je werkelijk wilt.