29 juli – 5 augustus 2024

Lammas is het Keltisch festival dat de Moeder van het Graan eert. Lammas vindt plaats rond 1 augustus, op het hoogtepunt van de zomer wanneer de gewassen werden geoogst. Het is ook de tijd om te zien wat je kunt oogsten van alles wat je het jaar ervoor in actie hebt gebracht en om de energie te gebruiken om projecten af te ronden. Het is de tijd om met dankbaarheid de overvloed te accepteren die Moeder Aarde je heeft gegeven. Het gaat over het vieren van het leven en de levensenergieën.

Onze reis zal plaatsvinden in deze mooie tijd van overvloed: er zijn vele activiteiten waar we van kunnen genieten in en rond Glastonbury. Glastonbury is een magische plaats in Zuidwest Engeland en staat ook bekend als The Isle of Avalon. In en rond Glastonbury zijn vele krachtplaatsen, zoals de Tor, Chalice Well, White Spring, Stonehenge en Avebury Steencirkel. In deze reis zullen we deze krachtplaatsen bezoeken en ervaren wat de energie van deze bijzondere plekken met ons doet. Glastobury is een pilgrimsplek – het heeft een onvoorwaardelijke energie en zorgt dat je dicht bij jezelf komt. Hier heb je niet de afleidingen van het dagelijkse leven in een maatschappij waar je vaak niet jezelf kunt zijn. Glastonbury is verweven met de legendes van Avalon: Koning Arthur, Merlijn, Morgana en de priesteressen van Avalon. Avalon roept mensen uit de hele wereld om te komen. Voel jij je ook geroepen? Kom met ons mee op deze bijzondere reis.

Ons programma:

Dag 1, maandag 29 juli:

Aankomst en welkom in Glastonbury. Verzamelen in de middag (vanaf 15 uur) bij Honeysuckle Farm Cottages waar we zullen verblijven. In de avond vertelt Manon over Avalon en is er een meditatie waarin we onze intentie voor de reis zullen activeren.

Dag 2dinsdag 30 juli :

In de ochtend lopen we naar de achterkant van de Tor waar we de  Avalon Orchard bezoeken en een bijzondere visualisatie doen om Avalon te bezoeken en kennis te maken met Morgana, de Hoge Priesteres. Daarna gaan we de Tor op waar we de energie van deze krachtplek kunnen gaan ervaren. Een picknick op de Tor hoort hier uiteraard bij.

In de middag bezoeken we de Goddess Temple voor een introductie over de verschillende Godinnen uitgelegd door een Priesteres van Avalon. Bij deze privé sessie voor onze groep kun je de prachtige zachte energie van deze plek ervaren.

Dag 3woensdag 31 juli

Ochtend is vrij om meer van Glastonbury en haar magische winkels te verkennen of een heerlijke massage of healing te krijgen.

In de Middag bezoeken we de ruines van de Glastonbury Abbey, een belangrijke historische site binnen Glastonbury.  Daarna gaan we nog naar de Maria Magdalena-kapel voor een stilte meditatie.

Dag 4donderdag 1 augustus

We vieren de Lammas vandaag – het Keltisch festival van de oogst met als thema: overvloed en dankbaarheid. Er zullen in Glastonbury een aantal mooie ceremonies en activiteiten plaatsvinden in het teken van Lammas. Verder zullen we bij een mooie meditatie zijn in de Chalice Well – the Red Spring. Deze helende bron kunnen we gaan ervaren en ook de mooie vredestuin waar de bron in ligt. In de avond wonen we de speciale Lammas Vuur ceremonie bij georganiseerd door de Godinnen Conferentie.

Dag 5, vrijdag 2 augustus

Een volledige dag Steen cirkels: Stonehenge en Avebury. We starten vroeg. Daarna gaan we door richting Avebury. Rond Avebury is een zeer spiritueel gebied en hier zijn meestal graancirkels te vinden. Als we geluk hebben, kunnen we er 1 bezoeken. Avebury is de grootste steencirkel van Europa – met zelfs een dorpje binnen de cirkel. De stenen zijn vrij toegankelijk en elke steen heeft een andere energie

Dag 6, zaterdag 3 augustus

De ochtend hebben we vrij om te rusten of een leuke activiteit te doen in Glastonbury – er is voldoende te doen: lezingen bij de Goddess Conference, een massage laten doen of gewoon lekker winkelen.

In de middag kunnen we de White Spring bezoeken en eventueel een healing bad nemen.

In de avond zijn er een aantal opties, die je zelf kunt kiezen als we daar: het Godinnenbal georganiseerd door de Godinnen Conferentie en op dezelfde avond is een groot muziek spektakel in de Glastonbury Abbey: The Glastonbury Extravaganza. Deze opties zijn niet inbegrepen en zullen apart betaald moeten worden.

Dag 7, zondag 4 augustus

Een dag om te doen wat je wilt! Nog even de winkels bezoeken of een krachtplaats waar je nog even wilt zijn. Na de lunch gaan we onze afscheidsceremonie doen op een mooie plek. In de avond kunnen we naar de Blues Jam om wat muziek mee te maken en heerlijk te dansen.

Dag 8, maandag 5 augustus

Helaas tijd om te gaan en weer terug te gaan naar waar we vandaan kwamen.

Praktische informatie

De kosten van deze reis bedragen 1250 Euro en zijn inclusief de accommodatie en ontbijt in een B&B op basis van het delen van een tweepersoonskamer, maaltijd eerste en laatste avond, vervoer naar Stonehenge en Avebury, het programma en reisgidsen, toegang tot genoemde plaatsen en plaatsen, ceremonies en meditaties. Het is exclusief jouw retourvlucht of niet genoemde maaltijden . Eenpersoonstoeslag is 250 Euro (er is beperkte beschikbaarheid van 1 pers kamers). De reis zal plaatsvinden bij minimaal 6 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers is 12.

Voor vragen of aanmelding kun je uiteraard contact met me opnemen via earthmamaconnects@gmail.com

Reis naar Glastonbury:

Auto: per ferry of tunnel van Calais naar Dover – dan nog 4 uur rijden naar Glastonbury

Vliegen: Amsterdam naar Bristol met KLM of met Easy Jet.

Trein: via London – naar Castle Cary – daarna taxi (20 min) naar Glastonbury