Achtergrond

Ik ben een Aarde Priesteres: de verbinding met Moeder Aarde is iets wat we nooit mogen vergeten. We zijn allemaal onderdeel van de Aarde, maar vergeten dit vaak door de waan van de dag. De maatschappij waarin we leven is geen natuurlijke maatschappij en de kans is groot dat je jezelf verliest in de vele eisen die ze aan je stelt. Door je te verbinden met de natuur, kun je terug gaan naar dat wat echt belangrijk is en waarom je hier eigenlijk bent. In mijn werk met de aarde moedig ik mensen aan die verbinding aan te gaan, vooral als je niet meer weet wat je wilt.

Sinds Juni 2020 ben terug in Nederland, na 8 jaar in Engeland te hebben gewoond, in het magische plaatsje Glastonbury, ook wel bekend als Avalon. Ik organiseerde Sacred Tours samen met mijn vriendinnen priesteressen van Mystical Earth Tours, die nog steeds actief zijn in en rond Glastonbury. Er zijn vele boeiende en mooie krachtplekken in Glastonbury, zoals De Tor, The White Spring en The Red Spring (Chalice Well). Niet ver daarvan staat Stonehenge en nog een andere mooie grote steencirkel Avebury. Deze krachtplekken raken iets in ons en brengen ons dichterbij onze verbinding met de aarde en onszelf.

In Nederland ga ik verder met mijn werk voor de aarde en mens: er zijn ook hier mooie krachtplekken, zoals de vele grafheuvels op de Veluwe en de Hunebedden in Drenthe.  Ik geef tevens advies als coach op gebied van welzijn, loopbaan en leefstijl. Verder ben ik een ervaren adviseur en schrijfster op gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn. Ik heb jarenlang in meerdere bedrijven gewerkt als Personeelsadviseur en heb daarnaast veel ervaring opgedaan als (loopbaan) coach voor zowel particulieren als werknemers. 

Doordat ik veel met vrouwen werk, is dit nu waar ik mijn focus op leg. Als vrouw kan ik me goed inleven in de uitdagingen die we als vrouw in deze maatschappij hebben. Er is nog steeds een grote inhaalslag bezig om weer balans te brengen met de mannen. Ik weet heel goed vrouwen te enthousiasmeren en ze bewust te laten zijn van wie ze echt zijn, wat ze willen en waar hun kracht ligt. Ik ga voor het natuurlijke in de vrouw en ook voor het natuurlijke in de omgeving.

De laatste jaren ben ik actief geweest als schrijfster over duurzaamheid, spiritualiteit en bewustzijn o.a. voor bladen als Spiegelbeeld, Frontier, Paravisie, Bres, het web magazine Vrouw.nl en als freelancer voor het Magazine De Betere Wereld. Van gezonde voeding tot aan duurzame bedrijfsvoering, van interviews tot aan recensies.

Voor meer informatie, zie Artikelen 

AVALON

Sinds 2002 ben ik vele malen naar Avalon gereisd, Glastonbury Engeland. Avalon is bekend van mythes en legendes en vooral van Koning Arthur en Morgan La Faye. Avalon heeft een unieke energie die zacht en onvoorwaardelijk is. Ik voelde me er meteen thuis en het was alsof een bron binnen me open ging: ik werd me meer bewust van mijn vrouwelijkheid en ik werd zeer creatief. Schrijven, zingen – allemaal vanuit het hart. Avalon is een spiegel en laat zien wie je werkelijk bent.  Eerst organiseerde ik samen met Sandra Warmerdam reizen naar Avalon, maar omdat niet iedereen daar naartoe kon, richtte we een  Godinnentempel op in Hillegom met de Avalon energie. Daar hielden we jaarvieringen gebaseerd op het Keltische Wiel en dat gebeurt nog steeds, ook al ben ik weer verder gegaan op mijn eigen pad. Ik had inmiddels een opleiding gedaan in Glastonbury als Hedgewitch, gericht op het leren van magie en de Keltische tradities. Later ben ik jaartrainingen gaan geven op gebied van Natuurmagie en ik heb mijn boek: De magie van Avalon geschreven. Avalon bleef me maar trekken en sinds Juli 2012 woon ik er. Ik organiseer reizen naar krachtplekken, zoals Avalon, Avebury, Stonehenge, Cornwall en ook naar Sedona in Amerika. Ik geef (Online) workshops en een jaar training in Natuurmagie:

NATUURMAGIE JAARTRAINING

by Wendy AndrewHet boek: “De Magie van Avalon” is te bestellen via de website van Boekscout

 Aardevrouwen Spreken

In het boek  ‘Aardevrouwen spreken’, geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst, onze relatie met de Aarde en hoe we die kunnen verbeteren: filosofe Carin Biegnolé, kunsthistorica Karin Haanappel, praktisch idealiste Monique Janssens, natuurgeneeskundige Margreet Kattestaart, duurzaam onderneemster Betty de Keizer, politica en astrologe Lea Manders, oervrouw Agnes Meijs, vrouweninspirator Christine Pannebakker, levenspadvinder Elvira van Rijn, natuurmagiër Manon Tromp (redactie), groenverspreider en permanaut Fransje de Waard, sjamaniste Linda Wormhoudt en ecologe en druïda Gerwine Wuring.

Recensie  NBD/Biblion van ‘Aardevrouwen spreken’: ” Deze collectie vrouwenverhalen, samengesteld door Manon Tromp – zij geeft als eerste de aftrap met haar eigen verhaal – bruist van actie: de aarde-energie is voelbaar en komt naar je toe vanaf elke bladzijde. Dertien vrouwen vertellen wat zij neerzetten op aarde en waarom ze dat doen. We lezen over leven, werk en idealen van vrouwen uit de wereld van magie en natuur, over vrouwelijke experts in sjamanisme, astrologie en de Mayacultuur. Over vrouwen met een eigen bedrijf in cultuureducatie, duurzame ecosystemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vrouwen die inspireren door schrijven, journalistiek en politiek, vrouwen die opkomen voor mens, dier en milieu, trainingen geven, coachen, op stap gaan met kinderen in de natuur. Tromp, natuurmagiër, pleit voor een natuurlijker leven, waarin we allen verbonden zijn met elkaar, niet alleen als fysieke, maar ook als energetische wezens. Elke vrouw uit dit boek is gefotografeerd in de natuur. De omslag sluit aan bij het thema. Dit boek zal vrouwen aanspreken die gaan voor een betere wereld.”

Voor het bestellen van het boek : A3 Boeke

Boek Janosh: “God ontmoet God”

Tijdens het organiseren van een graancirkelreis voor Janosh in 2013, vertelde Janosh mij dat hij bezig was met het schrijven van een boek waarbij één van de hoofdfiguren, Milda, hem erg aan mij deed denken. Dit is wat hij over mij schreef in zijn boek:

“ Zo ontmoette ik op de eerste dag onze reisleidster Manon, een Nederlandse vrouw die een paar jaar geleden emigreerde naar Engeland om spirituele reizen te organiseren – waarom wist ze niet, maar ze voelde dat ze die stap moest zetten. Weliswaar niet blind en een stuk jonger, vertoont ze veel gelijkenissen met Milda: haar uitstraling, haar wijsheid, haar open karakter. Ze lijkt wel een kopie te zijn. Bovendien schrok ik toen ze me vertelde dat ze bedreven is in de natuurmagie en zichzelf vergelijkt mer een eigentijdse heks. Daarbij kent ze alle legendes van het gebied, kan ze tot in de detail vertellen over Koning Arthur en het mythische eiland Avalon en alsof dat nog niet genoeg is blijkt ze ook nog in Glastonbury te wonen. Het is alsof ik mijn eigen Milda heb gecreëerd, wiens naam eveneens begint met een ‘M’ en vijf letters telt”

Voor meer informatie over Janosh en dit bijzondere boek: www.janoshart.com

Het is natuurlijk heel bijzonder om zo beschreven te worden en ik word er een beetje stil van als ik het lees, maar dit is een goed voorbeeld van de magie van het leven. Onze ontmoetingen zijn niet toevallig en we kunnen zoveel leren van elkaar als je open staat. Magie is niet anders dan vertrouwen en werken met de energetische krachten van het universum en een ieder van ons heeft dat vermogen in zich. Janosh heeft zijn eigen unieke manier om die boodschap over te brengen en ik de mijne, wat mooi dat we dan samen dit prachtige werk mogen doen.

Voor meer informatie email earthmamaconnects@gmail.com