Jaartraining – Aarde Priester(es) – 20 oktober 2024

De natuur is onze bron, de bron van leven en we kunnen haar creatieve kracht gebruiken om zelf creatiever te zijn en balans te vinden. Om verbinding te maken met de energieën en te leren hoe je je bewust kunt zijn van hoe je ermee kunt omgaan, moet je een levenslange relatie ontwikkelen met de natuurlijke wereld: de elementen, de seizoenen, de maan, de planeten en alle natuurwezens . Door verbinding te maken met de natuur ga je beter aansluiten op je eigen natuur. Meer dan ooit is het belangrijk om opnieuw contact te maken met een meer natuurlijke manier van zijn en leven.

Als Aarde Priester(es) zet je je in voor de aarde en werk je met ceremonies en rituelen voor het goede van alles en iedereen.

De Jaartraining

De Natuurmagie jaartraining zal je begeleiden en ondersteunen op je individuele pad naar je eigen natuurlijke zelf. Het is een ontdekkingsreis naar de magie van het leven zelf en naar de magie van jou. De focus ligt op praktische oefeningen in de natuur en innerlijk werk doen. We zullen meditatie, ceremonies en rituelen gebruiken gebaseerd op de Keltische Natuur Tradities om ons te ondersteunen in ons leerproces. Het Keltische wiel van het jaar wordt gebruikt als basiswiel, maar dit kan worden aangepast aan een wiel dat van toepassing is in jouw deel van de wereld. Energie en inspiratie krijg je door te werken in een groep van gelijkgestemden.

Tijdens deze cursus leer je:

  • Om je natuurlijke magische kracht en talenten te ontdekken
  • Om jouw vermogen tot interactie met de natuurlijke wereld te ontwikkelen: de seizoenen, de elementen, de maan, bomen en alle natuurwezens.
  • Het wiel van het jaar begrijpen en de energie van de verschillende seizoenen gebruiken
  • Werken met tradities in de natuur en rituelen en ceremonies uitvoeren
  • Verbinding maken met de andere wereld en het ongeziene
  • Om je helende kracht en talenten te ontwikkelen

De jaartraining zal aanvangen op 20 Oktober 2024 in Centrum Zunnekaant in Orvelte Drenthe als voorbereiding op het Keltische festival Samhain, waar de aarde tot rust gaat komen en we de voorouders eren. Dit is tevens het moment van het nieuwe Keltische Jaar. Er zijn 8 contactdagen, afgestemd op de 8 seizoenen van het Keltisch Jaarwiel. Deze contactdagen zullen plaatsvinden in en rond Centrum Zunnekaant. Tussendoor krijg je opdrachten om alleen of samen met andere deelnemers uit te voeren. 

Op 16 juni 2024 is er een introductie workshop in Centrum Zunnekaant in Orvelte om kennis te maken met de Manon en de Avalon (natuur) magie. Voor meer informatie, zie onderaan deze pagina.

Data Natuurmagie Jaartraining

20 Oktober 2024- Samhain – Festival van Dood & Wedergeboorte

Natuur Energie introductie

Wat is Magie?

Keltisch Wiel van het jaar

Samhain Ceremonie met de donkere Godin

Eren van voorouders en geesten

Grafheuvels en Hunebedden

15 December 2024- Winter Solstice – Feest van de terugkeer van de zon

Winter Solstice Ceremonie

Maankracht

Werken met het element aarde

Introductie tot Kristal healing

Communiceren met Orbs – Lichtbollen

26 Januari 2025 – Imbolc 1 februari – Festival van nieuw begin

Imbolc Ceremonie

Werken met de Godin Brighde

Blessing van een bron

Werken met de pendel

16 Maart 2024 – Lente-equinox – Festival van Balans

Lente Equinox Ceremonie

Werken met het element Lucht

Werken met natuurwezens

Sound Healing

Dromen en Visioenen

27 April 2025 – Beltane: Festival van Vruchtbaarheid, Creativiteit en Passie

Beltane ceremonie – Gehoornde God en de Jachtgodin

Werken met het element vuur

Manifestatie – hoe doe je dat?

De kracht van bomen – maken van een staf

15 Juni 2025 – Zomer Solstice – Festival van Manifestatie

Zomer Solstice  ceremonie – Kracht van de zon

Werken met het element Spirit

Werken met Godinnen

Ceremonie en Ritueel leren doen

27 Juli 2025– Lammas – Festival van Overvloed

Lammas Ceremonie

Werken met de Graanmoeder

Oogsten van onze talenten en ervaringen

Magische Spreuken

21 September 2025 – Herfst Equinox – Festival van Dankbaarheid

Herfst Equinox – energie en ceremonie

Element Water

Healing

Afsluiting Jaartraining

Programma en schema kunnen tijdens de jaartraining veranderen of verschuiven, altijd in overleg.

Locatie: Centrum Zunnekaant Orvelte Drenthe

Kosten van deze Jaartraining: 950 Euro – kan betaald worden in termijnen. Voor vragen en informatie email:   earthmamaconnects@gmail.com. Hier kun je nog een video over de cursus bekijken: Natuurmagie. Mocht

Introductie Workshop: Natuurmagie en Avalon, 16 juni 2024 Centrum Zunnekaant Orvelte10 – 17 uur

Deze workshop is bedoeld als kennismaking en/of ervaring van de Avalon energie en hoe je deze kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Daarnaast gaan we werken met de beginselen van Natuurmagie – wat verstaan we daaronder en hoe kun je jouw vermogens ontwikkelen. We zullen deze dag ook kennismaken met het Keltisch Wiel en waarom het belangrijk is om je te kunnen verbinden met de verschillende seizoenen. Het wiel volgt de cyclus van de aarde en wij als mens zijn daar onderdeel van. We zullen zowel buiten als binnen onze oefeningen doen en sluiten af met een Solstice ceremonie.

Kosten: 55 euro p.p. – inclusief koffie/thee en exclusief lunch – we doen potluck. Voor meer informatie of aanmelding: mail naar Earthmama

Begeleiding

De Jaar cursus wordt begeleid en gegeven door Manon Tromp (1963) – in Nederland geboren – Aarde Priesteres,  schrijver, coach en zanger. Ze heeft tussen 2012 en 2020 in Glastonbury gewoond waar ze reizen naar krachtplaatsen en retraites organiseerde. Ze heeft een opleiding gevolgd als Hedgewitch in Glastonbury en geeft les in Natuur Magie internationaal. Manon is de schrijfster van een boek genaamd “De magie van Avalon” over de hartenergie van Avalon en haar eigen ervaringen met deze mystieke plek. Zij was een van de grondleggers van de eerste Godinnen-tempel in Nederland. Ze is tevens samenstelster van het boek ’Aardevrouwen Spreken’ van A3Boeken.

Om je magische kracht te ontdekken

Om je natuurlijke magische kracht te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen dat alles energie is en dat er een energieveld is dat ons omringt en waarmee we kunnen communiceren. De oude mensen wisten dit al en hadden contact met hun intuïtieve vaardigheden om verbinding te maken met Moeder Aarde. We hebben allemaal dit vermogen, maar de meesten van ons zijn niet aangemoedigd om het te gebruiken zoals het van nature voor ons bedoeld was. Zoals bij elke vaardigheid, heeft ook deze oefening en ervaring nodig en dat zullen we in deze cursus doen door heel vaak de natuur in te gaan en oefeningen te doen om je intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen. Naarmate je hier meer op ingaat, zal je ontdekken hoeveel meer je energetisch kunt doen en hoe dit meer balans in je leven zal brengen.

Om je vermogen tot interactie met de natuurlijke wereld te ontwikkelen De manier waarop de natuurlijke wereld is ontworpen en hoe deze werkt, is een wonder op zich. Elk deel in de natuur werkt samen met andere delen en ze hebben allemaal hun verschillende rollen te spelen. De elementen aarde, lucht, vuur, water en geest zijn de brandstof van de aarde en van onszelf. We zullen met de elementen werken om ze beter te begrijpen en te ervaren hoe ze met ons omgaan. Elk element heeft een thema en een specifieke energie die wordt ervaren in de cyclus van de aarde en die kan worden gebruikt bij rituelen en ceremonies.

Het Keltische wiel van het jaar De Keltische tradities zijn gebaseerd op het respecteren van Moeder natuur in al haar schoonheid en kracht. Elke boom, elke rots, elk dier en elk mens wordt als heilig beschouwd. De veranderingen van het seizoen zijn onze spiegels voor de veranderingen in onszelf. In de Keltische traditie volgden de mensen de jaarlijkse cyclus van de zon, ook wel het wiel van het jaar genoemd. Het wiel van het jaar draait continu in een cirkel en elk moment kan terugkeren

Werken met Keltische tradities en rituelen en ceremonies uitvoeren Rituelen en ceremonies vormen een belangrijk onderdeel van de Keltische tradities. Voor de oude Kelten was de wereld magisch en onvoorspelbaar, dus om de geesten te plezieren werd er een ritueel gedaan voor de meeste gewone taken, maar ook voor belangrijke evenementen zoals oogsten. Rituelen maken tegenwoordig nog steeds deel uit van het leven, maar worden meestal zonder veel bewustzijn gedaan. Tijdens de cursus van het jaar zullen we veel verschillende rituelen oefenen voor verschillende doeleinden, zoals een goede gezondheid, een vast inkomen, een nieuwe liefde en alles wat nodig is in je leven. Je wordt uitgedaagd om je eigen manier te vinden om een ​​ritueel te doen, gewoon door in het moment te zijn.

Divinatie, verbinding maken met de andere wereld en het ongeziene De onzichtbare wereld is erg belangrijk voor magisch werk. Er is zoveel informatie die we kunnen gebruiken om antwoorden op onze vragen te krijgen of om problemen op te lossen. De andere wereld maakt deel uit van die onzichtbare wereld en het is waar we heen gaan als we deze aarde verlaten. De geesten van de andere wereld zijn vaak gidsen voor ons en geven ons nuttige informatie, maar we staan ​​vaak niet open om ze te ontvangen. In de cursus van dit jaar train je je vermogen om verbinding te maken met de andere wereld en te leren luisteren naar de ongeziene berichten. Je leert over lichtbollen, graancirkels en andere mysterieuze fenomenen en wat hun boodschappen zijn.

Om je helende kracht en talenten te ontwikkelen Bomen, bloemen, stenen, kristallen, de maan, geluid en water hebben allemaal helende eigenschappen als je weet hoe je ze moet gebruiken. In deze cursus krijg je een introductie in deze healing instrumenten en leer je over je eigen healing skills en talenten. Meditatie, zang en drummen maken ook deel uit van genezingswerk. Maar ook hoe je naar aura’s en chakra’s kunt kijken. Genezing is een belangrijk onderdeel van het leven en kan plaatsvinden op verschillende niveaus waarop je een introductie krijgt.