Ik ben weer terug in Nederland! Na een verblijf van 8 jaar in het magische plaatsje Glastonbury in het mooie Engeland, ben ik wederom in mijn geboorteland. De lockdown naar aanleiding van de coronavirus is deels de oorzaak, want mijn werkzaamheden waren op gebied van toerisme en dat kwam helemaal stil te liggen. Mede door de lockdown moest ik veel tijd alleen doorbrengen in mijn huis en ik kwam tot realisatie dat ik mijn familie, mijn kinderen vooral miste. Mijn tribe! Ik heb wel een spirituele en vriendschaps-tribe in Glastonbury, maar familie is uiteindelijk toch waar de diepste banden zitten. Ik wist dat ik niet voor altijd in Engeland zou blijven, maar ik had niet gedacht dat ik er nu alweer terug zou zijn. Wat ik erg prettig vond aan het wonen en werken in Glastonbury, is dat ik echt vanuit mijn hart leefde. Verder was het informeel, spiritueel en creatief. Maar het was geen vetpot. Het leven is daar niet erg duur en de verdiensten zijn ook minimaal, maar ik had wel maximaal genieten: een gevoel van vrijheid, het zijn in een flow en in een omgeving waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet. Een heerlijke onvoorwaardelijke acceptatie van alles en iedereen. Klinkt dat zweverig? Zeker, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer. 

Moon Woman

Helaas leven we echter nog in een maatschappij waar geld alles bepaalt – geld is een god die ik zelf niet echt aanbid en ik zit in een continue worsteling met wat ik zelf wil in het leven en wat kan. Ik heb er echter tot nu toe het maximale uit kunnen halen en ik ben heel dankbaar. Reizen is mijn passie, maar dat is nu ook even iets wat voorlopig niet veel zal gebeuren. Ik accepteer dat en ik ben nu bezig om te proberen weer iets op te bouwen hier in Nederland. Ik heb mijn C.V. weer in een mooi jasje gezet – mezelf aangemeld bij de instanties en kijk naar vacatures online om te zien of er iets bij zit. Tot nu toe krijg ik echter alleen de rillingen van ellende als ik zie wat de vacatures zijn. Het idee om weer in een keurslijf te zitten staat me helemaal niet aan. Ik ben het ontwend de beschrijvingen van de vacatures: commercieel, communicatief sterk, teamspeler, enz. Ik ben niet commercieel, alleen dat woord al geeft me buikpijn. Maar wat ben ik dan wel en hoe vind ik mijn plek?

Wat nu?

Wat ik belangrijk vind is dat ik ergens bij hoor, in een leuk team mensen die werken voor een nuttig doel, een non-profit organisatie – op een creatieve en sociale manier. Ik houd van expressie: schrijven, zingen, presenteren – als ik me maar kan uiten. Het liefst op gebied van zinvol leven, spiritualiteit, de natuur en mens zijn. Ik heb twee boeken in Nederland gepubliceerd: ‘De Magie van Avalon’ en ‘Aardevrouwen Spreken’. Ik heb vele artikelen geschreven over spiritualiteit en bewustzijn, over groene en positieve initiatieven en over vrouwen en het vrouwelijke. Ik ben op moment bezig mijn Engelstalige boek over mijn leven in Glastonbury af te maken en de lessen die ik geleerd heb met name over mens zijn en het belang van onvoorwaardelijke acceptatie en liefde. 

Ik heb tours en retraites georganiseerd – naar krachtplekken in Engeland, zoals Glastonbury en Stonehenge, maar ook naar Sedona in Amerika en naar Ierland. Ik heb de organisatie van spirituele evenementen gedaan voor opdrachtgevers, zoals The Goddess Conference in Glastonbury, The Shamanic Gathering  en voor Janosh in Nederland. Ik heb mijn eigen jaartrainingen op gebied van Natuurmagie samengesteld en jarenlang groepen gehad. Nu organiseer ik ze online. Organiseren en programma’s samenstellen is iets waar ik veel plezier aan beleef en bij de uitvoering zorg ik altijd voor een optimale beleving van de deelnemers. Ik heb radio en tv interviews gedaan, ik beheer mijn eigen Youtube Channel met video’s over krachtplaatsen, ik heb een reisblog en ik stel mijn eigen meditaties samen. 

Sedona

Blijkbaar heb ik een rustgevende stem en persoonlijkheid en ik sta open voor het ongewone en aparte. “Never a dull moment” – is mijn slogan. Het leven is te kort om je in een hokje te laten stoppen. Ik wil genieten, ik wil nieuwe ervaringen opdoen, mooie mensen ontmoeten en me verbinden vanuit het hart bij alles wat ik doe.  

Alhoewel ik me een beetje verloren voel op dit moment, blijf ik visualiseren dat ik een fantastisch huis heb nabij de natuur, maar wel met voldoende afleiding om me heen en mooie gelijkgestemde mensen. Ik heb werk waar ik veel voldoening van heb en een goed inkomen, want dat is toch nog belangrijk in deze maatschappij. De reizen naar krachtplaatsen zal ik blijven doen evenals mensen begeleiden naar hun eigen kracht met behulp van de natuur. 

Blessed Be!