Ik was zaterdag 15 oktober bij Occupy Amsterdam, samen met een goede vriendin. Spannend, want ik was nog nooit naar een protest geweest! Maar ik voelde dat er hier meer aan de gang was, dan alleen maar een protest. Daarom wilde ik erbij zijn om in navolging van de mensen bij Occupy Wallstreet, mijn verantwoordelijkheid te pakken voor veranderingen die hard nodig zijn. En die zijn hard nodig: het gaat om meer dan alleen de misstanden bij de financiële sector, het gaat om een groot gevoel van onrechtvaardigheid en oneerlijkheid.

Een nieuwe wereld kan alleen beter worden als we onze persoonlijke doelen gaan overstijgen en meer worden dan alleen maar consument, werknemer of belastingbetaler. Er zit nog veel in ons en er is nog zoveel wat we kunnen creëren met elkaar, als we het huidige economische systeem durven los te laten. Want laten we eerlijk zijn: we hebben veel te veel aan spullen en onnodige zaken – en worden we daar nu uiteindelijk blijer van? Nee, dus. Ik heb geen behoefte aan 20 soorten wasmiddelen en als het enige excuus is dat we daardoor veel mensen aan het werk houden, dan vind ik dat maar een verdrietige reden. Er zijn andere manieren om te kunnen bestaan, leven en ook nog te genieten. Het wordt ook al gedaan door communities, zoals Tamera in Portugal en Damanhur in Italië. Daar wordt op een meer natuurlijke manier samengewerkt om een leefomgeving te creëren die in harmonie is met mens en aarde, zonder competitie en vol liefde.

Zoals ook in het nieuwe boek ” De Verbinding” van Lynne Mc Taggart beschreven wordt:de mens is van nature coöperatief en wil graag ergens bij horen. De maatschappij die er nu is en gebaseerd is op de principes van Darwin: het recht van de sterkste, is een onnatuurlijke maatschappij die veel chaos en onvrede geeft. Dat is nu dan ook te merken en daarom gaan mensen zeggen: tot hier en niet verder! Voor mij geldt dat ook en ik neem als schrijfster mijn verantwoordelijkheid om te schrijven over positieve ontwikkelingen. Dit heb ook geuit tijdens Occupy Amsterdam in een speech, waarbij ik de media op riep om te stoppen met die overwegende negatieve berichtgeving die veel angst voedt en mee te werken aan meer positieve berichtgeving om te helpen bij de veranderingen die nodig zijn.

Voor het beluisteren van de speech: http://www.youtube.com/watch?v=mBD2Pdze4Bw

Doe je ook mee???