Glastonbury is te vinden in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk en bij de meeste mensen bekend vanwege het muziekfestival dat eenmaal per jaar plaatsvindt. Maar er is zoveel meer dat Glastonbury biedt en vooral als je geïnteresseerd bent in magie, mysterie, spiritualiteit en Avalon. Ik woon sinds 2012 in Glastonbury en heb ervaren hoe speciaal deze plek is. Vanaf het eerste moment (2002) stapte ik in deze bubbel van hartenergie, ik voelde dat ik naar huis kwam. Dit is niet alleen mijn ervaring, het overkomt veel mensen die hier komen en worden geraakt door de onvoorwaardelijke liefde die wordt gevoeld zodra je de stad binnenkomt. Glastonbury wordt het hartchakra van de wereld genoemd en het is ook verbonden met het eiland Avalon, een plaats met legendes over koning Arthur, Merlin en Morgana die al vele eeuwen worden verteld en gedeeld. De legenden spreken van de feeën die onder de beroemde heuvel in Glastonbury wonen, de Tor en van de hogepriesteres van Avalon die het land regeert en het lichaam bewaakt van koning Arthur die onder de Tor rust.

Het maakt niet uit of je een gelovige bent of niet, Glastonbury zal je intrigeren, gewoon door door de hoofdstraat te lopen waar mensen paraderen gekleed als tovenaars, druïden, priesteressen, feeën of gewoon kleurrijk. Gesprekken met vreemden zijn eenvoudig – er zijn geen beoordelingen – u kunt uzelf zijn of wie u ook wilt zijn. Glastonbury trekt veel spirituele pelgrims van over de hele wereld aan, op zoek naar hun eigen heilige graal en verbinden met hun kern natuurlijke wezen door gewoon hier tijd door te brengen. Als Avalon je belt, moet je gaan. Maar wees bereid om te transformeren, want Avalon houdt de spiegel vast en ze zal je vragen: wie ben je echt?

Are you ready to receive?

Meer dan 75 overtuigingen en tradities zijn vertegenwoordigd in Glastonbury – een smeltkroes van overtuigingen, overtuigingen en gebruiken. Ze zullen samenkomen op gemeenschapsvieringen om de verandering van de seizoenen te eren en het belang van Moeder Aarde en haar scheppingswiel te erkennen. De schoonheid van de natuur wordt gevoeld en gezien in het land rondom de Tor en Glastonbury en hoewel ik dat land honderden keren heb gelopen, wordt het nooit vermoeiend. Dus wat maakt het zo speciaal? Zou het kunnen zijn hoe meer de 15 leylijnen die de Tor kruisen, met enkele van de belangrijkste leylijnen zoals de Mary-lijn en de St Michael-lijn, die andere speciale plaatsen zoals Stonehenge, Avebury en meer verbinden. Het maakt van de Tor een krachtig baken dat een energie uitstraalt die diep in ons hart en ziel raakt. Wat het ook is, ik vind het leuk en ook de vele mensen die het bezoeken. Er is zo’n energie aanwezig die je toestaat volledig open te zijn en te ontvangen, aanwezig te zijn in het nu, te stromen met wat er aan de hand is en onvoorwaardelijk jij te zijn.

Avebury Stone Circle

Niet ver van Glastonbury zijn een paar andere krachtplaatsen, die ik al heb genoemd: twee grote stenen cirkels gebouwd rond 3500 voor Christus, Stonehenge en Avebury. Ze bevinden zich in een gebied van het Verenigd Koninkrijk waar veel graancirkels verschijnen. Onze voorouders wisten al dat het land daar speciaal was en daarom bouwden ze deze stenen cirkels om de goden, godinnen, maan en zon te eren. De geometrie van de cirkels is precies en de bouwers wisten wat ze deden. Ze stralen nog steeds zo’n belangrijke kracht uit dat je alleen maar naar ontzag kunt kijken als je alleen maar naar hen kijkt. Als gids krijg ik de kans om ze vaak te bezoeken en het wordt nooit saai, dat kan ik je beloven. Het VK heeft veel magische plekken, een prachtig landschap en schilderachtige steden en dorpen. Ik heb het geluk dat ik in een van de meest bijzondere van die plaatsen woon, Glastonbury en ik wil graag uitnodigen om te komen en voor jezelf te voelen. Avalon nodigt je uit.