THUISKOMEN IN ZUSTERSCHAP

6 – 8 September 2024 Centrum Zunnekaant, Orvelte Drenthe

Uitnodiging
Lieve (Aarde)vrouw, je bent van harte uitgenodigd om op een prachtige krachtplek in de natuur samen te komen en te verbinden. 

Vrouwen zijn de voortrekkers van de nieuwe tijd, nog nooit zijn er zoveel vrouwen actief geweest in het ontwikkelen van zichzelf en hun verbinding met de aarde. Hoe kunnen we met elkaar zorgen voor een betere balans en voor de aarde? Hoe kunnen we dit verenigen met ons leven nu, in de dagelijkse dingen die we doen en hoe kunnen we elkaar hierbij steunen en inspireren? Hoe kunnen we thuiskomen bij onszelf en op de aarde?

Programma  
Je krijgt de mogelijkheid om met elkaar uit te wisselen in vrouwencirkels. 
Hoe kunnen we meer zusterschap, intuitie en natuurlijk leven creëren? Hoe kunnen we samen bijdragen aan een betere aarde en toekomst van de wereld?

Op het programma staan: wandelen in het bos, dansen om het vuur, mediteren en drummen. Uiteraard zullen we ons ook met de elementen verbinden, die op deze mooie plek volop aanwezig zijn. Er is veel ruimte om te delen, te verbinden en als je wilt even op jezelf te zijn. Niets moet, alles mag.

Het weekend wordt afgesloten met een mooi Herfst Equinox ceremonie om onze gezamenlijke visies kracht bij te zetten. 

Voel je de roep om een bijdrage te leveren aan een betere wereld en gezien/gehoord te worden in verbinding met gelijkgestemden? Je te laten inspireren?  Meld je aan bij Earthmama Connects
 
De Aardevrouwen Gathering is een initiatief van Earthmama Connects van Manon Tromp en Lizette de Jong in samenwerking met Joan van Rossum van Centrum Zunnekaant. Het centrum is gelegen in Orvelte Drenthe en biedt een mooie natuurlijke omgeving om met elkaar samen te komen. Centrum Zunnekaant bestaat uit een groepsruimte, slaapzaal en uitgebreide buitenruimte met voorzieningen zoals een zweethut, een spiraal, een kampvuurplaats en enkele pipowagens.

Programma en kosten: 
Het programma is vanaf 16 uur vrijdag 6 september en zal duren tot 16 uur zondag 8 september 2024. Na aankomst en een welkom, zullen we gezamenlijk een potluck doen. De rest van het weekend worden de maaltijden (ontbijt, lunch, diner) verzorgd door Nelleke Dillema met heerlijke op oervoeding gebaseerde vegetarische gerechten. 

Kosten:
140 euro – inclusief kampeerplaats
160 euro – inclusief bed in slaapzaal
Inbegrepen: 
2 nachten accommodatie, programma en maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner).
Exclusief: breng eigen , handdoek, kussenhoes en dekbed of slaapzak voor slaapzaal
Vrijdagavond is Potluck! Breng een vegetarisch gerecht mee.
Centrum Zuunekaant


Aardevrouwen Spreken

De Aardevrouwen activiteiten zijn een vervolg op mijn boek ‘Aardevrouwen spreken’ dat in 2012 gepubliceerd werd door A3 Boeken. In dit boek geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst, onze relatie met de aarde en hoe we deze kunnen verbeteren Zij hebben allen hun sporen verdiend met hun inzet voor een betere wereld en zijn actief op verschillende gebieden: van media tot politiek en van ecologie en ethiek tot sjamanisme. Onze relatie met de aarde en onze omgeving staat hierbij centraal. Volgens de reguliere media en de politiek is het ernstig met ons gesteld, maar als je goed om je heen kijkt, dan zie je dat er een onderstroom bezig is met positieve verandering. In die onderstroom zijn het met name de vrouwen die zich bewuster opstellen door initiatieven te ontplooien voor een betere wereld, of door zichzelf beter te leren kennen in wie ze zijn.

Nu meer dan 10 jaar later staan we nog als vrouwen nog steeds voor de uitdaging om gezien en gehoord te worden. Het is duidelijk dat we nog niet veel zijn opgeschoten en dat we nog steeds niet naar een meer menselijke maatschappij en wereld groeien. Het bewustzijn van mensen is echter wel groeiende en de roep om een betere wereld wordt sterker. Het is aan ons om hier echt het voortouw in te nemen en dat doen we ook! De kracht van het vrouwelijke ligt in creatie en liefde. Vrouwen voeren geen oorlog, zij staan voor het leven. Dus hoe mooi is het als vrouwen zich steeds meer verzamelen, bij elkaar komen en zich gaan verbinden. Samen staan we sterker. Vrouwencirkels, gatherings en andere inspirerende initiatieven; ze zijn er al maar het mag nog meer. Vertel je verhaal en inspireer anderen. Je staat er niet alleen voor.

Het boek is nog steeds te bestellen bij A3boeken