Aardevrouwen zijn de pioniers van de nieuwe tijd – voedvrouwen van een nieuwe aarde. Je kunt ze overal in de wereld vinden, maar vaak weten ze van elkaar niet dat ze er zijn. Vanuit het natuurlijke verlangen om de aarde een betere plek te maken, zetten ze zich met hart en ziel in om iets bij te dragen. Ze doen dit vanuit hun eigen pure kracht en passie en staan er vaak alleen voor. De initiatieven, projecten of gewoon de meer natuurlijke manier van leven, zijn inspirerend en moedig. Hun passie is niet te stoppen, zelfs al dreigen ze er fysiek aan onderdoor te gaan, toch strijden ze door voor hun ideaal. De passie wordt gevoed door een ingebouwd vermogen om te zorgen en te creëren: een vrouwelijke waarde. Iets wat heel hard nodig is in de wereld van nu waar veel chaos heerst, onrust, onveiligheid en schijnbaar onvermogen om de zaken op een menselijkere manier aan te pakken.

Inspirerende initiatieven
De initiatieven van de aanwezige vrouwen komen vanuit het hart en zijn vaak niet alleen op een rationele manier te begrijpen. Ze zijn nuttig en leveren een meerwaarde voor diegenen die er aan mee doen, maar ze zijn niet altijd te meten met de koude en harde normen die er gebruikt worden in het bedrijfsleven of door onze overheidsinstanties. Ze zijn te meten met het gevoel: je kunt je beter door voelen, of gesteund door voelen of gewoon gehoord. Daardoor kun je krachtiger in het leven staan en omgaan met de uitdagingen die er zijn op allerlei vlakken. Ze kunnen je een gevoel geven dat je ergens bij hoort en niet alleen staat, zoals op dit moment bij veel mensen in onze maatschappij het geval is. Een individualistische maatschappij gericht op het dienen van de belangen van de economie en niet de belangen van de mens. De regelgeving en bureaucratie is zo erg op moment dat er niet tegen op te boksen valt. Dit wordt helaas ook ervaren door de aanwezige vrouwen die op de ‘reguliere’ manier proberen hun initiatief of idee te laten steunen, maar tegen een muur van onbegrip en regels oplopen. Het maakt duidelijk dat we nieuwe initiatieven niet moeten proberen via een oud systeem te laten lopen. Dan maar op eigen kracht en hopelijk met de hulp van gelijkgestemden via crowd funding of op andere community manieren. Maar het begint met het steunen van elkaar en verbinden.

Aardevrouwen GatheringThema: Thuiskomen

14-16 juni – Het Zonnehuis Loenen

Een oproep aan alle Aardevrouwen: kom en laat je stem horen. Je krijgt de gelegenheid om je verhaal te vertellen. Wat draag jij bij aan de aarde: waar gaat jouw aandacht naar uit? Dit is de tijd dat het vrouwelijke weer in balans wordt gebracht met het mannelijke. Vrouwen zijn de voortrekkers van de nieuwe tijd, nog nooit zijn er zoveel vrouwen actief geweest in het ontwikkelen van zichzelf en hun verbinding met de aarde. Hoe kunnen we met elkaar zorgen voor een betere balans, een betere wereld? Hoe kunnen we thuiskomen bij onszelf en op de aarde?

Wat is jouw visie?

Je krijgt de mogelijkheid om met elkaar je visie uit te wisselen in vrouwen cirkels, die ieder een eigen levensthema hebben: Geboorte, Opvoeding, Onderwijs, Relaties, Gezondheid, Persoonlijke Ontwikkeling en Dood. We gaan onze visies voor een meer natuurlijke toekomst samenstellen en de bedoeling is dat we deze visie naar buiten brengen, zodat we anderen kunnen inspireren. Dit kan via meerdere kanalen: social media, een boek, podcast of video. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning, verbinding en expressie. We gaan bosbaden, bron dippen, dansen en zingen rond het vuur. Het eten is vegetarisch: heerlijk en gezond. Al in al een weekend om weer herboren de wereld in te gaan.

Het weekend wordt afgesloten met een mooi Zomer Solstice Ritueel om onze gezamenlijke visies in de kracht van de zon te zetten.

Praktische informatie: Het Zonnehuis biedt volledige verzorging van Vrijdagmiddag tot en met Zondagmiddag: je krijgt 2 nachten verblijf, ontbijt, lunch, diner en koffie/thee. De maaltijden zijn Vegetarisch. Het Zonnehuis is gelegen aan het bos en is een krachtplek. Er is een bron waar we kunnen baden en een vuurplek voor een mooie samenkomst. Voor meer informatie over het programma, klik hier.

De kosten inclusief het programma zijn:

  • 360 euro op basis van 3-persoonskamer
  • 390 euro op basis van 2-persoonskamer
  • 450 euro op basis van een 1-persoonskamer (maar 3 kamers beschikbaar)
  • 330 euro voor camper plaats (max 3 plaatsen)

Er is plaats voor 30 deelnemers maximaal. Je kunt je plaats reserveren door te boeken via Hipsy. Voor vragen of meer informatie, email ons op earthmamaconnects@gmail.com

Aardevrouwen Spreken

In 2012 werd mijn boek ‘Aardevrouwen spreken’ gepubliceerd door A3 Boeken. In dit boek geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst, onze relatie met de aarde en hoe we deze kunnen verbeteren Zij hebben allen hun sporen verdiend met hun inzet voor een betere wereld en zijn actief op verschillende gebieden: van media tot politiek en van ecologie en ethiek tot sjamanisme. Onze relatie met de aarde en onze omgeving staat hierbij centraal. Volgens de reguliere media en de politiek is het ernstig met ons gesteld, maar als je goed om je heen kijkt, dan zie je dat er een onderstroom bezig is met positieve verandering. In die onderstroom zijn het met name de vrouwen die zich bewuster opstellen door initiatieven te ontplooien voor een betere wereld, of door zichzelf beter te leren kennen in wie ze zijn.

Nu meer dan 10 jaar later staan we nog als vrouwen nog steeds voor de uitdaging om gezien en gehoord te worden. Het is duidelijk dat we nog niet veel zijn opgeschoten en dat we nog steeds niet naar een meer menselijke maatschappij en wereld groeien. Het bewustzijn van mensen is echter wel groeiende en de roep om een betere wereld wordt sterker. Het is aan ons om hier echt het voortouw in te nemen en dat doen we ook! De kracht van het vrouwelijke ligt in creatie en liefde. Vrouwen voeren geen oorlog, zij staan voor het leven. Dus hoe mooi is het als vrouwen zich steeds meer verzamelen, bij elkaar komen en zich gaan verbinden. Samen staan we sterker. Vrouwencirkels, gatherings en andere inspirerende initiatieven; ze zijn er al maar het mag nog meer. Vertel je verhaal en inspireer anderen. Je staat er niet alleen voor.