Avalon Herfst Equinox Pilgrimage

Avalon

Come and Feel the Magic!

Glastonbury en Avalon

Glastonbury ligt in Zuid West Engeland en noemt zichzelf The Isle of Avalon. Glastonbury is de fysieke plaats en Avalon de mystieke plaats van het hart. Avalon heeft een magische aantrekkingskracht op vele mensen vanuit de hele wereld hier naartoe komen. Er is hier een energie die niet te beschrijven valt, maar die als thuiskomen wordt beschreven. Thuiskomen bij jezelf, onvoorwaardelijke acceptatie en liefde. Het is niet voor niets dat de legendes van Koning Arthur, Merlijn en de Vrouwe van Avalon Morgana verbonden zijn met deze bijzondere plaats. De verschillende krachtplekken die er zijn, zoals de Tor, de Chalice Well en de White Spring hebben allemaal een verhaal, symbolisch voor verbinding met natuur, magie en meer. Kom het zelf ervaren en ga met ons mee naar Avalon!

Herfst Equinox

In Glastonbury eren we de Moeder Aarde, in het bijzonder de Godin en we volgen het Keltisch Wiel dat 8 seizoenen heeft. Elke seizoen heeft ene eigen energie die we kunnen toepassen in ons dagelijks leven. De Herfst Equinox geeft de balans aan tussen dag en nacht, ze geeft ook het afscheid aan van de zomer en aankondiging van de donkere tijd die gaat komen en die we kunnen gebruiken voor inzichten. We zullen mee doen aan de ceremonies om deze energie te verwelkomen.

PROGRAMMA

DAG 1: WOENSDAG 18 SEPTEMBER 

Ontmoeting en welkom in Glastonbury. Kennismaking, een healing en een meditatie in de Goddess Temple voor onze intenties. Avalon introductie: wat is de magische kracht die hier is en hoe kun je deze gebruiken. 

DAG 2: DONDERDAG 19 SEPTEMBER

Ceremoniële ochtendwandeling naar de Tor, waar we een prachtig uitzicht zullen hebben naar Glastonbury. Avalon ceremonie in de Avalon Orchard, waar we de energie van Avalon gaan activeren in onszelf. Vervolgens een begeleide meditatie bij de Eggstone, het centrum van het labyrint en ingang naar Avalon en de Fairies. 

Daarna vervolgen we onze wandeling naar het centrum van Glastonbury voor tea en scones (koffie mag ook uiteraard). 

Na de lunch gaan we naar de Abbey, een ruïne van een oude abdij, vroeger een zeer belangrijke plaats in Engeland en waar de graven van King Arthur en Guinevere ooit gevonden zijn. Na de Abbey tijd om Glastonbury en al haar magische New Age winkels zelf te ontdekken. 

De dag wordt afgesloten door een speciale avond waar we onze spirituele vermogens gaan oefenen.

DAG 3: VRIJDAG 20 SEPTEMBER

Steencirkel dag! We beginnen met een bezoek aan Stonehenge – deze magische oude steencirkel straalt nog steeds kracht uit en moet je minstens 1x in je even bezocht hebben. Daarna rijden we door naar ene minder bekende, maar ook zeer krachtige steencirkel, Avebury. Dit is de grootste steencirkel in de wereld waar zelfs in dorp in gebouwd is. De energie van de stenen stralen een kracht uit die nog steeds voelbaar is en dit is ook het gebied waar de meeste Graancirkels zich vormen. De lunch vindt plaats in Avebury en daarna gaan we naar een oude Keltische Grafheuvel: West Kenneth Longbarrow, waar de geesten van die tijd nog voelbaar aanwezig zijn! 

DAG 4: ZATERDAG 21 SEPTEMBER 

In de ochtend hebben we een bijzonder privé ritueel in the White Spring, de witte bron, een water tempel: je kunt je onderdompelen in het helende water als je wilt. 

Daarna gaan we naar de Chalice Well, een bijzondere vredes tuin met een heilige rode bron. De legende gaat dat de heilige graal in de bron te vinden is. 

De middag is vrij: misschien tijd voor ene massage of een andere behandeling! 

Chalice Well

DAG 5: ZONDAG 22 SEPTEMBER

Rustig opstaan deze morgen, geen haast. Na de lunch is er een workshop Keltisch Wiel en Natuurmagie van mijzelf. Hoe gebruik je de energie van de seizoenen en de natuur in je dagelijks leven.  

Aan het einde van de middag gaan we de Morgen Ceremonie meemaken op het land georganiseerd door de Goddess Temple. 

DAG 6: MAANDAG 23 SEPTEMBER

Dit is de dag van de Herfst Equinox en we zullen ons reisprogramma afsluiten met een mooie meditatie in de Chalice Well precies om 12 uur. In de ochtend bereiden we ons met het doen van een eigen Herfst Equinox ceremonie om de balans energie van dit festival in ons te activeren. 

Middag: Klaarmaken voor vertrek en afscheid van Glastonbury, of plak er nog een dagje aan als je nog even in de mooie energie wil blijven. 

by Wendy Andrew
by Wendy Andrew

KOSTEN

De kosten van dit programma zijn 495 Euro. Dit is exclusief vlucht, accommodatie of maaltijden, maar inclusief programma, meditaties, ceremonies, begeleiding, entree en transport naar Stonehenge en Avebury. 

Bij het boeken van accommodatie en/of de vlucht kan ik helpen uiteraard. Voor meer informatie: www.manontromp.comen email info@manontromp.com