Grafheuvelwandeling

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grafheuvelwandeling

June 4, 2021 @ 10:30 am - 1:00 pm

25€

In Nederland zijn meer dan 1500 grafheuvels. Vele daarvan (ongeveer 700) zijn te vinden op de Veluwe, een gebied dat gevormd werd in de voorlaatste ijstijd. Grafheuvels zijn beschermd door de Monumentenwet en staan op de lijst van archeologische monumenten. De oudste grafheuvels zijn ongeveer 5000 jaar oud en grafheuvels zijn in verschillende tijden aangelegd: in het Neolithicum, de brons- en de ijzertijd door mensen van de Trechtbeker cultuur.

Grafheuvels spreken vaak tot de verbeelding en in deze wandeling gaan we terug in de tijd en zullen we met een oud ritueel de voorouders eren. De grafheuvels zijn de poorten naar de onderwereld, het dodenrijk en de speciale ligging van bijvoorbeeld een rij grafheuvels tussen Epe en Niersen, geeft aan dat dit een heilige weg was. Op onze route zullen we een aantal grafheuvels bezoeken en ervaren.

Deze wandeling is open voor maximaal 4 deelnemers. De wandeling vindt plaats bij Het Kroondomein het Loo in Emst. Voor aanmeldingen email: earthmama@manontromp.com of bel 06 12294580

Details

Date:
June 4, 2021
Time:
10:30 am - 1:00 pm
Cost:
25€

Organizer

Earthmama Retreats& Tours
Email:
earthmama@manontromp.com
View Organizer Website
Translate »